adsense

8 Aralık 2012 Cumartesi

Google Apps Artık Ücretli

Google, temelde eposta hizmeti olmak üzere bir çok hizmetini tek çatı altında topladığı Google Apps uygulamasında daha önce 50 olan ücretsiz kulanıcı sayısını 10 'a indirdiğinde (Benzer yapı msn de halen daha çok kullanıcıya izin veriyor*) baya tepki göstermiştim. Şimdi ise Google, son adım olarak bu hizmeti tamamen ücretli hale getirdi. İlerleyen zamanda gmail hesabı açmakta ücretli hale gelirse şaşırmayacağım.



Bugün(08.12.2012) aldığım bildiri maili aynen şöyle:

Google'dan Merhaba,

Google Apps ile ilgili birkaç önemli haberimiz var. Endişelenmeyin, herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz gerekmiyor. Yalnızca sunduğumuz paketlerde değişiklik yaptığımızı size bildirmek istedik.

Bugünden itibaren Google Apps'ın ücretsiz sürümü (şu anda kullanmakta olduğunuz sürüm) için yeni kayıt kabul etmemekteyiz. Zaten müşterimiz olduğunuz için bu değişikliğin hizmetiniz üzerinde herhangi bir etkisi olmayacak; Google Apps'ı ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Google Apps İşletme Sürümü'ne geçiş yaparsanız kullanıcı başına aylık yalnızca 4 Euro karşılığında 7/24 müşteri desteği, 25 GB'lık bir gelen kutusu, işletme denetimleri, %99,9 kesintisiz çalışma garantimiz, sınırsız kullanıcı sayısı gibi avantajlardan ve daha fazlasından yararlanabilirsiniz.

Yardım Merkezimizden veya Enterprise Blogndan bu değişiklikle ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Google Apps'ı kullandığınız için teşekkür ederiz.

Clay Bavor
Yönetici, Google Apps


© 2012 Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland.

Bu zorunlu e-posta hizmet duyurusu, size Google Apps ürününüzdeki veya hesabınızdaki önemli değişiklikler hakkında güncel bilgileri vermek için gönderildi.
İstenen bedel aylık 4Euro/Kullanıcı**. Yani 10 kullanıcı tanımlamak isterseniz aylık 40Euro ödemeniz gerekecek. Yanlış duymadınız Aylık...

Google Apps Fiyatlandırma Sayfasının önceki ve yeni hali şu şekilde:
http://www.google.com/intl/tr/enterprise/apps/business/pricing.html



*Artık Hotmail 'de ücret alıyor
**Ücret 4€ dan 5$ 'a güncellenmiş.

Hiç yorum yok: