adsense

8 Kasım 2014 Cumartesi

Android (Kit-Kat) İşletim Sistemli Akıllı Telefonlara Yandex Tabanlı Eposta Hesabı Eklenmesi/Kurulması

Blog 'u takip edenler bilir, Google 'ın işletmelere özgü çözüm olarak sunduğu Google Apps hizmetini ücretli hale getirmesinden sonra alternatif servisleri incelemeye başlamıştım. Microsoft 'un benzer bir hizmeti önceleri 500 kullanıcıya kadar ücretsiz verdiğini, daha sonra bu sayıyı 50 'ye indirdiğini hatta daha sonra bu hizmeti Ofis 360 içerisine dahil ederek tamamen farklı ve ücretli bir yapıya döndüğünden daha önce bahsetmiştim.

Bize son olarak kalan Yandex servisleri ise hala 1000 adet kotasız E-Posta hesabı ve 2GB 'a kadar ekli dosya gönderme imkanıyla çalışmaya devam etmektedir.

Şimdi sizlere Yandex alt yapılı bir E-Posta hesabını Android İşletim sistemine sahip bir cihaza E-Posta hesabı olarak nasıl ekleyeceğinizden bahsedeceğim.



Ekran görüntülerini aldığım cihaz General Mobile Discovery II ve Tipi şöyle:



Aşama 1. Cihazın Ayarlar Menüsüne girin ve buradan Hesap ekle butonuna basın:

Aşama 2. Buradan hesap tipi olarak POP3 'ü seçin:
Aşama 3. E-posta adresinizi ve şifrenizi yazıp El ile ayarlama butonuna basın:

Aşama 4. Sunucu adresine pop.yandex.com yazın. Güvenlik Türü olarak SSL 'i seçin. Yada resimdeki cihazda olduğu gibi SSL/TLS olanı seçin. Port 'un 995 olmasına dikkat edin ve İleri butonuna basın:

Aşama 5. Giden Sunucu (SMTP) bölümüne smtp.yandex.com yazın. Güvenlik Türünü gelen sunucudaki gibi SSL olarak (Yada SSL/TLS) seçin. Oturum açmayı gerektirir işaretli olsun ve İleri butonuna basın:
(Bu aşamaların her birinde sunucudan bilgilerin teyidini almaya çalışır. Hata alıyorsanız parolanızı ve E-posta adresini kontrol ederek tekrar deneyin)

Aşama 6. Bu aşamaya geldiyseniz tüm ayarları başarıyla yapmışsınız demektir. Bu ekranda da İleri butonuna basarak devam edin. Sonraki ekranda Mail gönderim isminizi girmeniz istenecek. Oraya birisine mail attığınızda Gönderen kısmında görüntülenmesini istediğiniz metni ekleyin. Mesela benimki Serhat Eyişekerciler.

Hiç yorum yok: